Нове маркування шин Yokohama

14 липня 2023 р.

Тема електрокарів сьогодні-одна з найбільш актуальних і затребуваних. Власники таких транспортних засобів шукають покришки, які в повній мірі будуть відповідати вимогам авто і допоможуть розкрити його потенціал. Авторитетне німецьке видання AutoBild задалося питанням: які саме шини найкраще підходять для електромобілів? Безліч випробувань і незалежних тестів показали, що високоякісні шини Michelin – кращий варіант для автомобілів майбутнього.

Детальніше про випробування

В ході дослідження фахівці AutoBild поставили перед собою завдання порівняти гуму Michelin Pilot Sport 3 і Michelin Pilot Sport 5 з новою шиною Hankook Ion Evo, яка була розроблена спеціально для електромобілів з урахуванням специфіки цих транспортних засобів. Це дослідження усуває численні суперечки та здогади, надаючи власникам електромобілів цінну об'єктивну інформацію.

За підсумками випробувань було встановлено, що продукція французьких шинників не тільки не поступається, але в деяких критеріях і перевершує шини, створені конкретно для електрокара. Така тенденція говорить про те, що виробники гуми зі світовим ім'ям все більше орієнтуються на нові потреби сучасних водіїв.

Актуальні питання

Електрокари комплектуються спеціалізованими покришками на заводі, але власники цікавляться - чи можна ставити шини вторинного ринку, не призначені конкретно для такого транспорту? Їх хвилюють питання паливної економічності та енергоефективності.

Згідно з результатами досліджень, проведених німецькими фахівцями, Pilot Sport 5 показує відмінні результати в даному критерії. Звичайно, Hankook iON Evo забезпечує високу економію енергії, підвищуючи запас ходу на 5%. Це близько 30 кілометрів на одній зарядці електрокара. Але і покришка від Мішлен не відстає від конкурента.

Показники керованості на мокрій дорозі

Багато хто вважає, що збільшений запас ходу досягається за рахунок зниження зчеплення з мокрою дорогою. Тести, проведені "Автобільд" в деякому сенсі підтверджують цю гіпотезу. Шини Hankook Ion Evo відставали приблизно на 5% від кращих моделей в даній категорії. Однак різні методи модифікації можуть оптимізувати шини для більш важких і потужних електромобілів. Це успішно довела покришка від Мішлен. Вона показала одне з найшвидших проходжень кола на мокрій трасі і найкоротший гальмівний шлях на водяній плівці.

Суха траса

У цьому випробуванні Hankook iON Evo трохи перевершила Pilot Sport 5 в гальмуванні на сухому ходу, проте покришка Мішлен обійшла конкурентку в керованості на сухому асфальті, показавши найшвидший час проходження кола і чудову суб'єктивну керованість серед групи.

Нарешті, Michelin Pilot Sport 5 відрізняється ідеальним поєднанням ціни та якості. На відміну від дорогих спеціалізованих шин на електрокар, ця покришка доступна широкій аудиторії споживачів і зможе забезпечити впевнену керованість в самих різних дорожніх умовах, одночасно дозволяючи економити заряд батареї на електромобілі.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення