Електричний позашляховик Lotus Eletre «взується» в шини Pirelli

27 червня 2023 р.

Компанія Pirelli прагне відповідати передовим запитам ринку. У зв'язку з цим інженери компанії оптимізували і поліпшили відразу десять моделей своїх покришок, щоб вона в повній мірі відповідали запитам електромобілів. Зокрема, тепер даними комплектуючими будуть оснащені масивні електричні позашляховики Lotus Eletre. Всі шини були розроблені з урахуванням потреб авто: динамічна ефективність світового класу і комфорт управління, великий експлуатаційний ресурс і комфорт при будь-яких дорожніх умовах.

Інновації на службі майбутнього

Шини отримали маркування LTS і Elect на боковинах, які означають комплекс прикладних розробок, що поліпшують характеристики електрокарів. Цей тип транспортних засобів, як відомо, вимагає особливого типу гуми, який допоможе повною мірою розкрити потенціал авто. Крім того, важливо, щоб покришки забезпечували знижених витрата енергії.

Як заявили в керівництві Піреллі, останнім часом інженери компанії проводили інтенсивні випробування на трасах зі складними умовами, щоб отримати об'єктивну інформацію про вимоги до сучасних шин. Команда Pirelli виконала величезну роботу по створенню комплектуючих з високою ефективністю, які відмінно підійдуть для електромобіля.

Детальніше про шини для електрокара

Модель Pirelli Elect для Lotus Eletre відрізняється оптимізованою посадкою і спеціальними складами компаунда, які забезпечують максимальне зчеплення. Знижується ризик пробуксовки, викликаної миттєвим крутним моментом від електродвигунів. Інженери по шинам додатково попрацювали над оптимізованою конструкцією, щоб забезпечити відмінну керованість при русі по складних ділянках траси.

Шини Pirelli Elect розроблені таким чином, щоб зменшити опір коченню, роблячи поїздки більш економічними. А особлива структура протектора дозволила знизити рівень шуму і вібрацій. Ці характеристики ліцензовані європейським шинним заводом Impress: всім типорозмірам відповідає рейтинг а по зчепленню з мокрою дорогою, і майже у всіх з них настільки ж високий рейтинг за рівнем шуму.

Щоб зробити шини ще більш безпечними, передбачена технологія Seal Inner, яка вперше застосовується для покришок такого типу. За допомогою даної розробки вдалося домогтися ущільнення компаунда, що сприяє підтримці тиску повітря всередині шини навіть після проколу. Крім того, Seal Inner дозволила зробити модель стійкою до різного роду механічних пошкоджень, що вкрай важливо для шин, які експлуатуються в умовах бездоріжжя.

Моделі P Zero та P Zero Corsa були виготовлені на замовлення для Lotus Eletre. При їх розробці робився упор не тільки на функціональність, але і на стильний зовнішній вигляд. Домогтися поставлених завдань вдалося за допомогою інструментів віртуального моделювання. У розробці покришок брали участь і фахівці, які працювали над Lotus Eletre. Спільними зусиллями інженерам двох компаній вдалося отримати шини, які повною мірою відповідають передовим вимогам ринку, дозволяють домогтися неперевершеного комфорту під час управління, роблять поїздки на позашляховику безпечними і тихими.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення