Bridgestone представила інноваційні шини для електрокарів

12 травня 2023 р.

Індустрія електромобілів набирає обертів. Все більше компаній прагнуть заповнити нішу і домогтися досконалості на цьому терені. Виробники шин теж не відстають від передових тенденцій ринку. Електрокари вимагають особливих комплектуючих, з великим робочим ресурсом, вантажопідйомністю, паливною економічністю. Японський бренд Bridgestone постійно вдосконалює свою продукцію, представляючи все нові моделі, в тому числі, і для електричних авто. Цього разу новинка стане справжнім відкриттям для шанувальників екологічного транспорту.

Назустріч майбутньому

Компанія Bridgestone Americas презентувала нову шину Turanza Ev Grand Touring, як першу покришку, розроблену спеціально для електромобілів преміум-класу. До того ж, новинка вперше отримала технологію Bridgestone Enliten. Як заявили представники японського бренду, дана модель комплектуючих була розроблена з урахуванням унікальної динаміки електромобілів і вже надходить у продаж в роздрібних магазинах шин в США. Початкові п'ять розмірів включають комплектацію для Tesla Model 3, Model S, Model X, Model Y та Ford Mustang Mach-E. На початку 2024 року з'являться ще тринадцять розмірів, які підійдуть і для інших автомобілів в електросегменті.

У керівництві компанії відзначають, що прискорене просування електрифікації парку транспортних засобів стимулює шинників створювати нові, поліпшені покришки, які задовольняли б потребам нових екологічних авто. Ось чому на першому місці серед характеристик нових шин стоять комфорт управління, передові ходові якості в будь-яких кліматичних умовах, великий експлуатаційний ресурс. Технологія Enliten стала важливою віхою в історії компанії, адже вона уособлює новітній підхід до конструкції і дизайну шин. З її допомогою вдалося домогтися виняткових динамічних характеристик, а також розширити діапазон використання поновлюваних і перероблених матеріалів.

Переваги нової шини

Представники компанії Bridgestone всерйоз перейнялися питаннями екології і мають намір рухатися в цьому напрямку, створюючи все більше моделей шин в екосегменті. Так, нова модель Turanza EV на 50% складається з поновлюваних і перероблених матеріалів. Інженери бренду використовували синтетичний каучук і перероблений пластик. Ця технологія дозволяє скоротити кількість використаних пластмас і запобігти їх потраплянню на звалища і в навколишнє середовище.

Виготовляють нові шини Turanza EV на заводах Bridgestone, які спеціалізуються на випуску легкових покришок. Виробничі потужності знаходяться у Вілсоні, штат Північна Кароліна, та Монтерреї, Мексика. У компанії відзначають, що великі інвестиції були спрямовані на розвиток технології Enliten. Компанія зосередить свої зусилля на тому, щоб розробляти нові методи та інструменти створення інноваційних компаундів і виготовлення шин, що відповідають передовим вимогам ринку.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення