Як підібрати тип шини під свій стиль водіння та місцевість

16 травня 2022 р.

Одним з найважливіших параметрів автомобільної гуми є сезонність. Визначити її дуже легко, тому що виробники завжди вказують, до якої категорії належить та чи інша модель. Більше того, в нашому інтернет-магазині покришки розсортовані за спеціальними групами та добірками. Завдяки набору фільтрів, пошук потрібної гуми стає дуже простим і швидким.

Набагато складніше знайти шини відповідно до того, який стиль водіння надає перевагу автомобілісту. Чітких критеріїв немає і розділити моделі на категорії непросто. Експерти надають кілька рекомендацій, які допоможуть зробити правильний вибір.

Як підібрати покришки «під себе»:

  • поспостерігати, який стиль водіння водій використовує найчастіше (агресивний, помірний чи спокійний);
  • врахувати тип транспортного засобу (спортивний, міський, для бездоріжжя, комерційний);
  • спланувати бюджет та співвіднести його з пропозиціями на ринку;
  • при необхідності отримати консультацію фахівців та експертів;
  • продумати майбутню географію переміщень.

У результаті ситуація значно проясниться і вибрати нову гуму буде набагато простіше.

У каталозі нашого інтернет-магазину ви знайдете низькопрофільні моделі та покришки з традиційними пропорціями. Також тут представлені шини з високим швидкісним індексом та більш доступні за вартістю бюджетні шини. Як правило, продукція великих, всесвітньо відомих брендів може похвалитися підвищеною міцністю, довговічністю та витривалістю. Якщо ви розраховуєте отримати максимально можливий комфорт, зверніть увагу на моделі з позначкою UHP у назві.

Щоб знизити витрати на утримання автомобіля, можна спочатку підшукати недорогу гуму або купити покришки зі зниженим опором коченню. Завдяки полегшеному каркасу та оптимізованому протекторному малюнку такі шини допомагають раціональніше використовувати пальне. Більше того, знижується кількість шкідливих викидів у повітря. Це може стати вагомим аргументом для екологічно активних автолюбителів.

Специфіка шин для різних типів місцевості

Якщо дуже узагальнити, всі покришки на ринку можна розділити на три великі групи: шосейні, універсальні та підвищеної прохідності. Протекторний малюнок першої категорії часто включає кілька поздовжніх ребер жорсткості, розділених широкими дренажними каналами. Такий малюнок сприяє високій курсовій стійкості та динамічності. Важливо розуміти, що шосейні моделі підходять лише для прямого асфальту (міські вулиці, швидкісні шосе).

Серед українців надзвичайно популярні шини універсального типу. Їх протектор може похвалитися ребрами жорсткості, однак також містить безліч блоків і більш розгалужену систему водоевакуаційних каналів. Це ідеальні шини для міста та передмістя. Також вони підходять для поїздок легким бездоріжжям.

З пухкою поверхнею (пісок, глина, бруд) та пересіченою місцевістю зможуть впоратися лише спеціальні покришки з глибоким рельєфом, безліччю великих блоків та ґрунтозачепами.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення