Як дізнатися свій типорозмір шин і чому це важливо

30 вересня 2022 р.

Перше, із чим стикаються автомобілісти, які шукають нову гуму, це визначення її типорозміру. Неможливо підібрати покришки для транспортного засобу, якщо невідомі основні габарити шуканого виробу. На жаль, універсальних і відповідних всім шин не існує. Щоб конкретний автомобіль функціонував без проблем, його слід оснастити шинами з певною шириною та висотою профілю. Також має значення діаметр посадкового отвору.

Де шукати інформацію про типорозмір

Якщо ви впевнені в тому, що зараз ваш автомобіль «взутий» в правильні шини, можна спокійно орієнтуватися на цю гуму. Усі моделі промарковані. Причому маркування наноситься таким чином, щоб воно залишалося видимим і читаним незалежно від ступеня зношування коліс. Знайти її можна на боковині будь-якої шини, це буквенно-цифрова абревіатура, в якій зашифровані ключові габарити.

Найбільш надійним вважається спосіб пошуку типорозміру у сервісній книзі автомобіля. У ній виробник вказує список оптимальних розмірностей, тому ризик помилки зведений до мінімуму. Як правило, посібник з експлуатації містить кілька можливих варіантів, так що автовласник має можливість вибрати покришки навіть при обмеженому асортименті. Крім інструкції до авто рекомендовані типорозміри вказані на лючці бензобака, на дверях з боку водія або на порозі.

Підбір шин за допомогою системи фільтрів на нашому сайті

Щоб спростити для вас процес пошуку нової гуми, наші фахівці розробили зручний та інтуїтивно зрозумілий сервіс – калькулятор шин. Достатньо внести основні дані до відповідних граф, щоб побачити список оптимальних за типорозміром покришок:

  •  виробника транспортного засобу;
  •  модель авто;
  •         рік випуску;
  •  модифікацію.

У результаті система автоматичного підбору покаже вам найкращі варіанти оснащення вашого автомобіля. Якщо ви маєте потребу змінити конкретні параметри (ширину, висоту або посадковий діаметр), можете поекспериментувати на зразку (малюнок праворуч). Ви відразу побачите наочно, як змінюються габарити і пропорції коліс. Це допоможе ухвалити правильне рішення.

Якщо у вас залишаються питання та потрібна консультація, звертайтесь до наших менеджерів. Нагадуємо, що на всю продукцію у нашому магазині діє гарантія. Також на покришки деяких великих брендів доступна розширена гарантія з цікавими та вигідними умовами.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення