Як дізнатися свій типорозмір дисків

30 вересня 2022 р.

Перше, з чим автомобілісти стикаються, коли приступають до пошуку нової гуми чи дисків, це типорозмір. Надзвичайно важливо використовувати лише ті колеса, які оптимально підходять автомобілю за всіма ключовими параметрами та габаритами. Від цього залежить не тільки комфорт водія та пасажирів, але також їхня безпека.

На жаль, не існує універсальних дисків, які б ідеально підійшли будь-якому транспортному засобу. Через різницю в будові автомобілів (легкових та вантажних, позашляховиків та мікроавтобусів), а також завдяки конструктивним особливостям різних марок та моделей, підбирати диск необхідно для кожного конкретного авто. Експерти рекомендують керуватися інструкціями з експлуатації, складеними автовиробниками. Проте нерідкі випадки, як у сервісних книгах зазначені далеко ще не всі необхідні дані. Наприклад, автомобіліст може знайти інформацію про ширину та діаметр диска, але без параметрів кріплення та діаметра центрального отвору підшукати колеса буде складно.

Де шукати дані про габарити та параметри дисків

Якщо визначити типорозмір шин досить просто (можна подивитися на боковині), для підбору дисків потрібні додаткові джерела.

Перш за все варто звернутися до майстрів, які займаються технічним обслуговуванням вашого автомобіля. Напевно, вони зможуть допомогти за рахунок свого особистого досвіду або скориставшись спеціальними каталогами.

Ще один швидкий та надійний спосіб – задійте фільтри на сайті нашого інтернет-магазину. Перейдіть на вкладку «пошук авто», вкажіть виробника, рік випуску та об'єм двигуна вашого транспортного засобу. Система автоматичного підбору сама відсіє всі невідповідні варіанти і покаже тільки ті диски, які ідеально відповідають за всіма габаритами.

Іноді автомобілісти, які бажають отримати максимально точну та достовірну інформацію, звертаються безпосередньо до виробників своїх автомобілів чи їхніх дилерів. На жаль, не всі охоче надають такі дані. Вони розуміють, що, швидше за все, той, хто телефонує, купить не їх фірмову продукцію, а вироби дешевше. Однак за великої кількості дзвінків до різних дилерів шанс отримати інформацію підвищується.

Також можна знайти параметри на спеціальному клубному сайті або тематичному форумі. Просто введіть у пошукову систему браузера фразу, наприклад, «клуб любителів Кіа Спортедж».

Нарешті, якщо ви володієте рідкісною моделлю авто (американської чи японської) і вже збилися з ніг у пошуках підходящих коліс, ви можете самостійно виміряти диски і таким чином підшукати їм заміну. Це непросте завдання і краще заздалегідь зібрати інформацію про сам процес вимірювання.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення