Технічна експертиза шин: що це, та як вона проводиться

17 квітня 2023 р.

Технічна експертиза автомобільної гуми проводиться на запит у тому випадку, коли в процесі експлуатації виявився брак.

Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів», ви можете повернути покришки протягом двох тижнів з моменту покупки. Ця інформація, а також інші важливі дані (про гарантійні зобов'язання, розширену гарантію та негарантійні випадки) вказані на відповідній сторінці сайту нашого інтернет-магазину. Ми дуже рекомендуємо ознайомитись з ними перед покупкою.

У разі коли шини замовлені та доставлені, перевірені та прийняті покупцем по товарно-транспортній накладній, але в ході використання виявився брак, розбіжності вирішуються лише після проведення технічної експертизи.

Як проводиться експертиза

Цю процедуру проводять лише уповноважені на це експерти за допомогою спеціальних технологій та обладнання.

Щоб запустити процес, необхідне письмове звернення автовласника та сама шина. У деяких випадках під час експертизи може знадобитися втручання у конструкцію покришки. Для цього також знадобиться додатковий дозвіл власника. Після проведення дослідження подальше використання виробу неможливе. Однак це дає змогу запобігти появі такого браку в майбутньому. Також з'являється ясність у тому, хто відповідає за конкретний дефект.

Складаючи заяву для подачі шин на експертизу, автомобіліст повинен ретельно описати ситуацію, за якої виявився дефект. Йому потрібно вказати ціну куплених шин і точний час події.

Далі він має відзначити місця ушкоджень, прикріпити до шини свою заяву та відправити колесо на експертизу.

В результаті процедури буде отримана повна картина того, чому сталося пошкодження гуми:

  •  коли саме виник дефект;
  •  ймовірні причини (заводський брак, удар, порушення правил експлуатації);
  •  якщо йдеться про вивчення шин після ДТП, техніки можуть надати порівняльний аналіз стану шини до і після події.

Коли покришка потрапляє до центру технічної експертизи, її насамперед ретельно діагностують. Спочатку проводиться первинний огляд та перевірка на бічне та радіальне биття. Далі експерти вивчають особливості кожного конкретного ушкодження.

Якщо виявиться, що причина виходу шини з ладу у заводському браку, автомобіліст може надати експертний висновок продавцеві разом із пошкодженою шиною. У такому разі йому поміняють шину на нову або повернуть гроші.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення