Експерти розповіли про достоїнства і недоліки китайських шин

23 січня 2024 р.

Останнім часом виробники автогуми з Піднебесної все частіше миготять в каталогах відомих вітчизняних дистриб'юторів. Стереотип про якість китайських товарів давно застарів, а шинники Китаю впевнено прокладають собі шлях на ринок, посуваючи зі звичних позицій європейських і американських гігантів. Водії теж відзначили високі експлуатаційні характеристики і довговічність китайських шин, а тепер свою думку висловили і експерти.

Нове слово в шинобудуванні

Згідно з опитуваннями авторитетних автомобільних видань, більше 40% вітчизняних водіїв готові обладнати свої авто покришками з Китаю, а майже 12% вже ганяють на китайській гумі і дуже задоволені покупкою. Більш того, частка китайських шин на українському ринку зростає, переступивши позначку в 20%.

Як відзначають фахівці, цілий ряд китайських виробників випускає свою продукцію не тільки для країн СНД, але і впевнено завойовує європейський, і навіть американський ринки. Наприклад, бренд Triangle значно вдосконалив свої автокомплектуючі, завдяки використанню першокласних каучукових сумішей, які за якістю не поступаються сумішам європейських шинників. Єдиним недоліком цих шин є низький акустичний комфорт. Іншим виробником з Китаю, який підкорив серця власників легкових автомобілів в Європі, став Sailun.

Багато китайських брендів активно розробляють нові і вдосконалюють вже існуючі лінійки покришок для позашляховиків, паркеников, пікапів та інших повнопривідних авто. Одним з безперечних лідерів в даному сегменті є компанія Cooper, яка випускає відмінні комплектуючі для джипів.

Що стосується сезонності, слабким місцем китайських виробників є зимові шини з шипами. А ось фрикційні моделі за багатьма параметрами навіть перевершують європейські та американські аналоги.

Оптимальне поєднання ціни та якості

Одним з головних плюсів китайських шин фахівці називають їх доступну вартість при високій якості і відмінній продуктивності. Лідируюче місце в цьому параметрі належить Maxxis і Triangle Group. Їх продукція значно дешевше конкуруючих аналогів, при цьому вони зовсім не поступаються в характеристиках. Ось чому масовий сегмент споживачів віддає перевагу саме цій гумі.

На думку експертів, саме доступний цінник китайських шин приваблює вітчизняних автолюбителів. У деяких випадках він майже в два рази нижче, ніж у європейських або американських брендів. При цьому, покришки від східних компаній відмінно справляються з кліматичними і дорожніми особливостями нашої країни, дозволяючи повною мірою розкрити потенціал автомобіля і отримати задоволення від водіння на покритті будь-якої якості.

Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Не йдіть — купуйте
прямо зараз зі знижкою!
PEKDO
Введіть промокод під час оформлення замовлення